Jablkový sirup s tekvicou, badiánom a škoricou

400 g jablko

200 g tekvica maslová

750 ml voda

500 g cukor kryštálový

1 ČL cukor vanilkový

3 hviezdičky badián

2 ks škorica celá

2 citróny – šťava

 

 

Očistené, ošúpané, jaderníkov a jadierok zbavené jablká a tekvicu nakrájame na drobné kúsky. Vodu premiešame s cukrom, pridáme badián a škoricu a krátko povaríme, aby sa cukor úplne rozpustil. Do cukrovej vody pridáme jablká a tekvicu, premiešame, varíme do úplného zmäknutia jabĺk a tekvice. Keď sú jablká a tekvica úplne mäkké, opatrne zo zmesi vyberieme badiány a škorice a ovocie odstavíme z ohňa. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme na kašu. Celú rozmixovanú zmes precedíme cez jemné sito. Dreň ktorá nám zostane použijeme na palacinky, lievance, vafle, … Precedenú tekutinu na záver premiešame s citrónovou šťavou a naplníme do fliaš. Uzavrieme a necháme vychladnúť. Sirup vydrží aj niekoľko mesiacov. Po otvorení skladujeme v chladničke.