Hruškovo tekvicový koláč

1

80 g cukor hnedý

3 vajcia

110 g tekvicové pyré

110 g hruškové pyré

120 ml kokosový olej

130 g múka hladká

20 g orechy mleté

1 ČL sódabikarbóna

Perníkové korenie

 

Mascarpone

Práškový cukor

Tekvicový sirup

Sušené hrušky

 

Pyré – tekvicu a hrušky upečieme. Upečené ich necháme na plechu úplne vychladnúť, potom lyžicou vydlabeme dužinu a tú rozmixujeme alebo popučíme.

Vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme ostatné ingrediencie, dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pečieme 170 st. cca 40 min.

Upečené cesto necháme vychladnúť, vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme vymiešaným mascarpone s práškovým cukrom. Pokvapkáme tekvicovým sirupom a ozdobíme sušenou hruškou.